הכנסות פסיביות מנדל"ן: מה הדרכים לעשות את זה?

יאיר טל, מייסד משותף באורבניפרו ומרצה בעולמות השקעות נדל"ן בארה
תאריך:

הכנסות פסיביות מנדל"ן? כן אחרי מגמת עליות הריבית ברחבי העולם זה אפשרי הרבה יותר מבעבר.

אם במשך 14 שנה מאז 2008 הורגלנו לריביות אפסיות, כל זה התחיל להשתנות בשנת 2022 עם הזינוק בשערי הריבית בעקבות האינפלציה. אם המגמה בשנות הריבית האפסית הייתה הסתמכות על רווחי הון ועליות ערך ממכירה, כל אלה מחליפים בשנת 2023 את השיח לרווחי הון מהשבחת נכסים ותשואה שוטפת טובה יותר מדמי שכירות עולים.

המגמה הכי חשובה של 2023 היא תשואה שוטפת פסיבית לחשבון הבנק. המגמה הזו מתחזקת גם עקב עליות המחירים המשמעותיות שהובילו לקצב אינפלציה גבוה מאוד בשנת 2022. למשל קצב האינפלציה בארה"ב הגיע בשיא השנה שעברה למעל ל-8%. כשעליות המחירים משמעותיות מאוד, כך הצורך בהגדלת ההכנסות כדי לפצות על עליות המחירים עולה. מה גם שדמי שכירות מושפעים ממדד המחירים לצרכן.

 

תוכן עניינים

 

הקושי בלייצר עליות ערך מוביל ליצירת הכנסות פסיביות ותזרימיות

היא מחולקת רבעונית או חודשית, תלוי מאוד באיזה סוג השקעה בחרתם. אבל המגמה, גם בגלל הקושי בלייצר עליות ערך בגלל עליית הריבית, היא לקבל את התשואה שלנו, דרך דמי שכירות והכנסות משכירות. עדיף גם הכנסות שנמצאות במגמת עלייה, באזורים שבהם השכר והמשכורות עולות, כדי לתמוך באותן עליות במחירי שכירות, או פשוט לאפשר אותן כדי לייצר לעצמנו הכנסה יותר משמעותית.

למה אנחנו מעדיפים הכנסות פסיביות?

הכנסות פסיביות הופכות חשובות יותר ויותר עם העלייה בגיל של המשקיעים או התא המשפחתי.

ההזדקנות וההתקרבות לגילים מבוגרים יותר, דורשת הוצאות גדולות יותר וגם דאגה לעתיד שבו לא נוכל ללכת לעבודה ולהתפרנס.

לכאורה, יהיו שיטענו כי כמעט לכל חוסך כיום יש קרן פנסיה. אבל וזה אבל גדול, נתונים מראים שהחיסכון לפנסיה וקרנות הפנסיה שיש כיום לחוסך הממוצע לא יאפשרו לו חיים בכבוד בעת זיקנה. חיסרון נוסף שיש לפנסיה כהכנסה פסיבית, הוא שקרן פנסיה מעניקה קצבה למשל לגבר מבוגר החל מגיל 67 בלבד, ולנשים בגיל 64. עד לפרק הזמן הזה יש רבים למשל שמפסיקים בכלל לעבוד או שבוחרים לעבוד הרבה פחות ובינתיים זקוקים להכנסה נוספת.

בדיוק בגלל הסיבות הללו, חשוב מאוד שכל תא משפחתי ידאג להמיר הון ביצירה של הכנסה פסיבית שוטפת שתשמש אותו בתקופות שבהם הוא יתקשה לעבוד.

לא, המדינה לא תתמוך ותסייע לכם, עליכם לגלות אחריות לגורלכם ולגורל המשפחות שלכם ולייצר לעצמכם כמה שיותר הכנסה פסיבית ומשמעותית ככל שניתן.

אילו סוגים של הכנסה פסיבית קיימים?

הכנסה פסיבית יכולה להיות הכנסה ממניות דיבידנד, דירה להשקעה שרכשתם בישראל, בית להשקעה שרכשתם בחו"ל ואפילו קרן אשראי או פרויקט נדל"ן שהשקעתם בחוב שלו.

ובכלל כשהריבית עולה ונמצאת במגמת עלייה, התשואה הנדרשת על ידי משקיעים בהשקעות המייצרות הכנסה פסיבית הולכת ועולה. אנחנו דורשים הכנסה שוטפת גבוהה יותר מהשקעות בסיכון, מאחר והאלטרנטיבה של הבנק הלכה והתייקרה מאוד.

מעוניינים לשמוע על הזדמנויות השקעה?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי:

הכנסות פסיביות ממולטיפמילי

פרויקטים של מולטי פמילי מאפשרים למשקיעים פיזור רחב על פני מספר שוכרים ומשפחות, חברת ניהול מרכזית שדואגת לתחזוקת הנכס והשיפוץ בו.

השקעה בפרויקט מולטיפמילי יכולה להניב הכנסה שוטפת יציבה מדמי שכירות שמשלמים הדיירים. אפשר לצפות לתשואה שוטפת חד ספרתית בינונית לאחר כל ההוצאות. חשוב לציין שבפרויקטים יש תמיד סיכון אזורי וסיכון שוק, כלומר, אם המצב הכלכלי מורע, דיירים מפוטרים ממקומות העבודה ויתקשו לשלם את דמי השכירות.

הכנסות פסיביות מבית להשקעה בארה"ב

רכישת בית מסוג סינגל פמילי להשקעה בארה"ב יכול להיות אפיק להכנסה פסיבית. עם זאת, הבית דורש ניהול מוקפד מאוד של בעל הנכס, כולל התנהלות מול חברת הניהול ודאגה לכל התשלומים השוטפים. בית להשקעה בארה"ב בשווי של 200,000 אלף דולר באזור טוב, יכול לייצר הכנסה חודשית של כ-1,500 דולר נטו בחודש ולייצר למשל אפיק הכנסה חודשי.

היתרון של תשואה שוטפת פסיבית על פני תשואה מעליות ערך

תשואה והכנסה מעליית ערך נמצאת ברמת וודאות נמוכה יותר, בהשוואה לתשואה שוטפת.

לכן, בתקופות של חוסר וודאות כלכלית, ישנה חוסר וודאות לגבי קצב עליות הערך של נכסי נדל"ן, כשלעתים ישנן גם ירידות מחירים. לעומת זאת, כשרכישת נכסים היא מאתגרת יותר, פונים יותר לשוק השכירות.

במידה וחתמתם חוזה שכירות ונניח כי מדובר על נכס שיש בו מספר שוכרים המשלמים שכר דירה עבור מגורים, הרי שמדובר במוצר חודשי שאתם מוכרים. כלומר אתם מציעים שירותים חודשיים שיש להם ביקוש ידוע ומשמעותי. תמורתם, אתם מקבלים תשלום חודשי.

מעוניינים לשמוע על הזדמנויות השקעה?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי:

אולי יעניין אותך גם..

מעוניינים לקבל תכנים בנושא השקעות נדל"ן לתיבת המייל?
הירשמו לניוזלטר שלנו: